Studii

Studiul despre Implementarea Masurilor Adiacente

1 mai 2014

COPERTA-page-001Dupa ce in luna decembrie 2013 a dovedit stiintific ca Merele Romanesti sunt mai dulci si contin mai multi compusi benefici decat merele provenite din alte tari, Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania-“Optimum Cibum “ a demarat un studiu referitor la Implementarea Masurilor Adiacente in Programul de Incurajare a Consumului de Fructe in Scoli.
Analiza se va desfasura pe durata intregului an 2014 si va cuprinde o cercetare bazata pe ceea ce s-a desfasurat (anul scolar 2012 – 2013) si pc ccca ce se implementeaza in prezent (anul scolar 2013 – 2014).

Studiul si-a propus sa identifice principalele avantaje ale derularii acestui program, precum si modalitatile de imbunatatire si dezvoltare ale masurilor adiacente.

Vezi PDF-ul
Vezi Diploma

Citeste articolul

Studiu comparativ privind produse alimentare de pe piata romaneasca - Napolitane

11 decembrie 2013

NapolitaneAsociatia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania-“Optimum Cibum”(ACPA Romania) a realizat in perioada 11-25 noiembrie 2013 un studiu pe baza datelor scrise pe ambalajul produselor ce se comercializeaza pe piata romaneasca.
In cadrul studiului au fost analizate 26 de tipuri de napolitane de catre reprezentantii Asociatiei Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania”Optimum Cibum” din diverse supermarket-uri (Profi, Metro, Billa, Selgros, Carrefour, Mega Image).

Vezi PDF-ul

 

 

Citeste articolul

Marul - Studiu comparativ, analize organoleptice si fizico-chimice

4 decembrie 2013

MereLa solicitarea Asociaţiei Consumatorilor de Produse Alimentare „Optimum Cibum”, în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti au fost analizate 5 probe de mere în stare proaspătă, după cum urmează:
Mere soi Jonathan (import, Polonia)
Mere soi Jonathan (Voineşti, România)
Mere soi Golden (import, Italia)
Mere soi Golden (import, Turcia)
Mere soi Golden Auriu (Voineşti, România)

Vezi PDF-ul

Citeste articolul