Workshop Multidisciplinar dedicat Zilei Mondiale a Consumatorului

JFK-Quote-215 martie este Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, zi care marcheaza aducerea la cunostiinta publica a importantei cunoasterii si protejarii drepturilor oamenilor in calitatea lor de consumatori.Ziua Cons

Data a fost aleasa ca urmare a discursului tinut la 15 martie 1962 de Presedintele american John F. Kennedy in care definea pentru prima data drepturile consumatorului:

„Calitatea de consumator prin definitie ne include pe toti. Ei sunt cel mai mare grup din punct de vedere economic, ce influenteaza si este afectat de marea majoritate a deciziilor economice publice sau private. Cu toate acestea, sunt singurul grup important a carui opinii nu sunt auzite foarte des„.Kennedi

Uniunea Europeana numara aproximativ 500 milioane de consumatori, piata unica europeana fiind una dintre cele mai importante piete de consum din lume, Romania fiind una dintre cele mai importante tari din acest punct de vedere, prin intindere, populatie si pozitionare geografica.

ACPA Romania “Optimum Cibum” marcheaza  Ziua Mondiala a Consumatorului prin organizarea unui eveniment menit a promova drepturile consumatorilor de produse alimentare din Romania. Cu acest prilej vor fi transmise informatii si elemente de educatie alimentara celor 100 de elevi selectionati prin Programul “Sanatatea este o stare de bine. Tu esti bine?”

Ziua Cons 1Vor participa membrii ACPA Romania, specialisti in domeniile Sigurantei Alimentare, Protectiei Consumatorilor, Calitatii si Certificarii Produselor, cadre didactice, nutritionisti, producatori de produse alimentare, medici, ziaristi, elevi, etc.

Intrarea libera, locuri limitate. Accesul se va face pe baza de confirmare de participare

Adresa de desfasurare:

Workshop Multidisciplinar dedicat Zilei Mondiale a Consumatorului

Sala Spatiului Public European, Str.Vasile Lascar nr.31, parter, sector 2, Bucuresti.

Luni 16 martie 2015 cu incepere de la ora 12.00