Marca Magazin “Recomandat Optimum Cibum”

Cum obtineti Marca Magazin „Recomandat Optimum Cibum”?

magazin ulei In vederea obtinerii marcii “Magazin Recomandat Optimum Cibum”, solicitantul trebuie sa formuleze o Cerere de Evaluare (DESCARCA DE AICI). Odata cu depunerea cererii catre Secretariatul “Optimum Cibum” se va achita si Taxa de Evaluare.

Pentru obtinerea Marcii , dupa etapa de evaluare, este necesara obtinerea unui punctaj de cel putin 7 pc dintr-un maxim de 10 puncte posibile. Criteriile de jurizare si evaluare sunt precizate in formularul de cerinte

Impartial si independent, Juriul ACPA Romania “Optimum Cibum” format din minim 3 persoane, va acorda la fiecare punct din grila de “Cerinte” un punctaj de la 0,00 la 1,00 fiind admise notari partiale , cu doua zecimale, functie de respectarea si indeplinirea cerintelor. Fiind vorba de o jurizare, criteriile de apreciere sunt subiective, dar bazate pe experienta si profesionalismul specialistilor “Optimum Cibum” .

magazin 3

Dupa afisarea notei nu se admit contestatii. In cazul in care nota obtinuta de Solicitantul de Marca “Magazin Recomandat Optimum Cibum” este egala sau mai mare de 7,00, Secretariatul Optimum Cibum acorda pentru un an Marca, dupa achitarea taxei de acreditare, catre ACPA Romania Optimum Cibum, ONG dedicat consumatorului de produse alimentare din Romania.

Vezi pliant informativ*

Cerinte Magazin ROC

1.Spatiul Interior- Spatiile magazinului sunt curate, in buna stare de functionare si intretinere.

2.Spatiul Exterior- La exterior magazinul are un design placut si o iluminare adecvata, vitrina fiind amenajata cu bun gust si cu o vizibilitate echilibrata, fara stridente si elemente kitsch.

3.Aprovizionare- Magazinul este bine aprovizionat cu produse alimentare, cu o sortimentatie diversificata, in proximitatea unor fluxuri semnificative de consumatori, potentiali clienti. Magazinul comercializeaza preponderent produse agro-alimentare.

4.Personalul- personalul din Magazin este instruit, amabil, zambitor, protocolar, cu tinuta ingrijita; capabil sa ofere consumatorilor informatii utile despre produse.

5.Confort– Magazinul este confortabil pentru consumator in ceea ce priveste ventilatia naturala sau mecanica, iluminatul interior, zgomotele si vibratiile produse de utilajele si mobilierul tehnologic.

6.Promoveaza un Mod de Viata Sanatos– Magazinul sprijina si promoveaza produse agro-alimentare ecologice, traditionale sau bio(organice) fiind promotorul acelor producatori care sunt atenti la ingredient, la respectarea retetelor traditionale sau consecrate, la valorificarea produselor de sezon, eventual dintr-un lant agro-alimentar local.

magazin 17.Marketing– Magazinul aplica bune tehnici de marketing (reclama in cartier/oras, in mass-media sau Internet, retele de socializare, site propriu); are un logo de impact si un slogan usor de retinut, are un profil clar conturat fata de concurenta si ofera produse speciale (cum ar fi : produse pentru diabetici, specialitati internationale sau nationale, produse pentru persoanele cu alergii sau intoleranta la anumite tipuri de alimente, produse dintr-o anumita regiune geografica, etc.)

8.Implicare si Proiecte Sociale– Magazinul este implicat in proiecte sociale, in promovarea unui mod de viata sanatos, a unui tip de alimentatie echilibrata. Utilizeaza diverse formule pentru reducerea risipei de alimente, aderarea la valorile unui mediu curat.

9. Personalitatea Antreprenorului- Magazinul oglindeste personalitatea patronului; propune un concept unic, bine structurat, bazat pe o idée originala, aplicata cu generozitate si pretuire fata de consumatorul de produse alimentare.

10.Potential de dezvoltare– Magazinul are potential de crestere, de extindere de la nivel local la nivel regional sau national.

magazin 2

 

Obs.1  Aceasta lista de cerinte nu se aplica in cazul Magazinelor on –line sau a celor tip Hypermarket.

Obs. 2 Odata cu acordarea Marcii “Magazin Recomandat Optimum Cibum” , beneficiarul de marca poate folosi pe firma si pe toate materialele publicitare, interne sau externe, logo-ul corespunzator de Magazin ROC.

Obs.3 ACPA Romania va pune la dispozitia beneficiarului de marca Diploma Magazin ROC, format A4, semnata de Consiliul Director

*Pliantul, cu acordul ACPA Romania „Optimum Cibum”, poate fi multiplicat si distribuit GRATUIT.