Activitati

The Money Channel-Emisiunea "De garda"-16.03.2015

Presedintele ACPA Romania, Mihai Panait, prezentand, impreuna cu Dna Inspector Marina Stefania Manea, elemente legate de Ziua Mondiala a Consumatorului si Programul „Sanatatea este o stare de bine. Tu esti bine?”. De garda a fost minunata Alexandra Stanescu, foarte precisa in a formula intrebari, foarte inteligenta in abordare.

Citeste articolul

Bebe Bucovina a venit la copiii de la Fundeni

Apa este vitala fiintelor umane! Un om poate supravietui o luna fara hrana, dar numai o saptamana fara apa.

Vrei sa-ti mentii greutatea potrivita? Bea apa! ajuta digestia si regleaza apetitul.

Vrei sa ai un aspect sanatos? Bea apa cu incredere!

Este bine sa consumi o apa cu pH neutru (7-8)

70% din tine este apa! Bebelusii au 10% in plus la nastere.

70,8% din suprafata Pamantului +apa. Exact ca in corpul uman!

Apa din subteran are un continut constant de minerale si este izolata de poluare, fata de cea de la suprafata

Ti-e sete? Este primul semn al deshidratarii! E posibil sa fi pierdut deja 1% din cantitatea totala de apa din corp.

Esti obosit  si te concentrezi greu? Hidrateaza-te repede! Deshidratarea blocheaza toxinele in organism si ne afecteaza starea de bine.

Citeste articolul

Cosul National de Alimentatie Sanatoasa

Incercam sa tinem pasul cu ritmul accelerat de derulare al unor evenimente fundamentale pentru sanatatea consumatorilor din Romania. Incercam, dar nu reusim, parte pentru ca avem activitate intensa, parte pentru ca Departamentul nostru de Comunicare este subdimensionat. Fericiti cei care au de lucru! Si noi, ACPA Romania avem de lucru! Saptamana trecuta, la Hotel Epoque din Bucuresti, s-a desfasurat "Mediafax Talks- Health Conferances", o manifestare care a cuprins un Workshop multidisciplinar intitulat "Actualizarea Politicilor de Nutritie din Romania pe baza lectiilor invatate din initiativa OMS privind Cosul National de Alimentatie Sanatoasa"._VIC3479 Invitati de marca din strainatate, Aileen Robertson si Alexandr Parlesak de la Metropolitan University Copenhagen, precum si Joao Breda, expert OMS, impreuna cu Dr. Victor Olsavsky, seful Biroului OMS in Romania, au prezentat diverse materiale referitoare la obiectivele principale ale OMS Europa in ceea ce priveste promovarea strategiei Sanatatea 2000 si politica de nutritie in Regiunea Europeana a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Invitatii romani, in general cadre de conducere din sfera medicala, au abordat subiecte extrem de incitante de genul: "Impactul alimentelor si al nutritiei asupra sanatatii publice"; "Comitetele Internationale si politicile Romaniei privind alimentele si nutritia"; "Dezvoltarea unei politici cuprinzatoare privind alimentele si nutritia in Romania"; Rolul organizatiilor non-guvernamentale in informarea privind politicile publice"; "Implementarea planurilor nationale de actiune privind alimentele si nutritia".
Citeste articolul

Workshop Multidisciplinar dedicat Zilei Mondiale a Consumatorului

JFK-Quote-215 martie este Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, zi care marcheaza aducerea la cunostiinta publica a importantei cunoasterii si protejarii drepturilor oamenilor in calitatea lor de consumatori.Ziua Cons Data a fost aleasa ca urmare a discursului tinut la 15 martie 1962 de Presedintele american John F. Kennedy in care definea pentru prima data drepturile consumatorului: "Calitatea de consumator prin definitie ne include pe toti. Ei sunt cel mai mare grup din punct de vedere economic, ce influenteaza si este afectat de marea majoritate a deciziilor economice publice sau private. Cu toate acestea, sunt singurul grup important a carui opinii nu sunt auzite foarte des".Kennedi Uniunea Europeana numara aproximativ 500 milioane de consumatori, piata unica europeana fiind una dintre cele mai importante piete de consum din lume, Romania fiind una dintre cele mai importante tari din acest punct de vedere, prin intindere, populatie si pozitionare geografica. ACPA Romania “Optimum Cibum” marcheaza  Ziua Mondiala a Consumatorului prin organizarea unui eveniment menit a promova drepturile consumatorilor de produse alimentare din Romania. Cu acest prilej vor fi transmise informatii si elemente de educatie alimentara celor 100 de elevi selectionati prin Programul “Sanatatea este o stare de bine. Tu esti bine?”
Citeste articolul

ACPA Romania este pentru mentinerea actualului sistem de credit fiscal. ACPA Romania a semnat petitia catre Ministerul Finantelor Publice

Creditul fiscal este un mecanism de incurajare a implicarii companiilor in proiecte sociale, educationale, de sanatate, mediu, cultura sau arta. El are un impact pozitiv si este necesar pentru viata a sute de mii de oameni care depind de serviciile oferite de organizatii neguvernamentale si instututii publice care nu ar putea exista fara ajutorul sponsorilor. bani valcovScrisoare deschisa adresata Ministerului Finantelor Publice, D-lui Ministru Darius Valcov, D-lui Secretar de Stat Dan Manolescu, Am luat la cunostinta, cu profunda ingrijorare, despre initiativa de modificare a Codului Fiscal care prevede inlocuirea creditului fiscal pentru sponsorizarile acordate (prin care companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale) cu deducerea sponsorizarilor din baza impozabila (transformarea lor in cheltuieli deductibile) si limitarea deducerii la un plafon de 200.000 Euro.
Citeste articolul

100 de elevi de liceu vor adopta un stil de viata sanatos

Conferinta de lansare a proiectului „Sanatatea este o stare de bine. Tu esti bine?” s-a desfasurat in data de 24 februarie 2015 in Sala de Festivitati a Scolii Postliceale Sanitare "Carol Davila" din Bucuresti. dezvoltare durabila“Asociatia pentru Dezvoltare Durabila in Educatie dezvolta acest proiect pilot cu scopul atragerii cat mai multor tineri catre un stil de viata sanatos si un regim alimentar disciplinat. Dorinta partenerilor este aceea de a dezvolta, in baza rezultatelor obtinute, un proiect mai amplu, cu finantare europeana, care sa extinda grupul tinta la un numar cat mai mare de elevi din mai multe regiuni ale tarii”, a declarat Maria Stefania Manea, Inspector Proiecte Educationale in cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
Citeste articolul

ACPA Romania-partener in Programul "Sănătatea este o stare de bine. Tu esti bine?"

Proiectul "Sănătatea este o stare de bine. Tu esti bine?", dezvoltare durabila organizat de către Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă în Educaţie în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Bucovina, Kaufland Romania, Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania "Optimum Cibum", Fundaţia Preţuieşte Viaţa, F.I.T.N.E.S.S. CONCEPT, Kineto Bebe, Restaurantul Rawdia, Sas Gym, Brutaria Companion are drept scop stimularea interesului adolescenţilor faţă de alimentaţie si beneficiile consumului de alimente sănătoase, care pot fi combinate în diferite variante şi pot reprezenta substitute ale alimentelor de tip fast-food. În egală măsură, scopul proiectului se îndreaptă în direcţia creşterii motivaţiei tinerilor de a practica sport, dar şi de a înţelege varietatea alternativelor sportive în vederea alegerii acelor care se potrivesc datelor umane specifice. În acest sens, vom implica un grup ţintă de 100 de elevi, provenind din patru licee ale Municipiului Bucureşti: Colegiul Naţional Ion Creangă, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Colegiul Naţional George Coşbuc, Colegiul Economic Virgil Madgearu,  
Citeste articolul

ACPA Romania si Festivalul National al Copiilor

3-7 septembrie 2014

In perioada 3 – 7 septembrie 2014 s-a desfasurat la Valenii de Munte, Judetul Prahova, Festivalul National al Copiilor “Viata Activa prin Sport”, eveniment organizat de Federatia Romana Sportul Pentru Toti in parteneriat cu Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania-“Optimum Cibum” cu sustinerea Comitetului International Olimpic “Solidaritatea Olimpica”

Citeste articolul

Festivalul National al Copiilor-Viata Activa prin Sport

3-7 septembrie 2014

Valenii de munte-Ziua 5-0013

În perioada 3 – 7 septembrie 2014 s-a desfasurat la Vălenii de Munte, Judeţul Prahova, Festivalul Naţional al Copiilor Viaţă Activă prin Sport”, eveniment organizat de Federaţia Română Sportul Pentru Toţi in parteneriat cu Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania-“Optimum Cibum”(ACPA Romania) cu sustinerea Comitetului Internaţional Olimpic “Solidaritatea Olimpică

Vezi PDF-ul

 

Citeste articolul

Raport activitate 2014

Vezi PDF-ul

Coperta raport 2014

Citeste articolul

Raport Activitate 2013

Vezi PDF-ul

coperta raport 2013

Citeste articolul